Tesy varmvattenberedare

Sponsrade länkar

Tesy är ett tämligen nyetablerat lågprismärke, som bland annat tillhandahåller varmvattenberedare för försäljning i byggvaruhusen Jula och Bauhaus.

Tesy logotyp
Logotyp för varumärket Tesy

Sponsrade länkar

Genomsnittspriset för varmvattenberedare från lågpristillverkaren Tesy är uppemot tre till fyra gånger lägre än hos etablerade märkestillverkare. Beredarna från Tesy är funktionella, men saknar i regel finesser som reglerbar vattentemperatur och blandventil. Beredarna kopplas allt som oftast till 230V, vilket innebär att uppvärmningstiden blir något fördröjd jämfört med om motsvarande beredare hade kopplats in på 3-fas 400V. Till och med märkets varmvattenberedare på 300 liter – som bland annat kan köpas i Julas varuhus – kopplas till 230V. Varmvattentemperaturen är automatiskt reglerad till en fixerad nivå, vanligtvis 65 grader, vilket är tillräckligt högt för att legionella inte ska ha en chans att överleva.

Billiga genomströmningsberedare och små tankberedare

Varumärket Tesy tillhandahåller i skrivande stund en billig genomströmningsberedare med en effekt på 5 kW; denna modell kan bland annat köpas på Jula för 1295 kronor. Tesy sätter även en ny standard på den svenska marknaden genom att sälja en billig, massproducerad genomströmningsberedare på 3.5 kW, som monteras direkt på tappstället (kranen). Denna typ av varmvattenlösningar, som länge varit vanliga på den europeiska kontinenten, har således fått se dagens ljus även i Sverige.

Bättre köpa nytt än att reparera

Den stora nackdelen med lågprismärket Tesy är naturligtvis att avsaknaden på reservdelar i det närmaste är total. Priserna är emellertid låga till den grad att beredarna, med fördel, kan bytas ut mot nya i händelse av att de skulle gå sönder. Ifall man har tur fungerar lågprisberedaren problemfritt i ett tiotal år.

Lågprismärket Tesy påträffas bland annat i de stora byggvaruhusen. Märket tillverkar en rad intressanta genomströmningslösningar.