OSO varmvattenberedare

Sponsrade länkar

Den norska tillverkaren OSO tillhandahåller varmvattenlösningar med mycket hög kvalitetsnivå. Modellutbudet omfattar ett brett urval av tankberedare i olika storlekar.

OSO logotyp
Logotyp för varumärket OSO

Sponsrade länkar

Den norska tillverkaren OSO är specialiserad på tankberedare för privat och kommersiellt bruk. Tillverkaren lämnar tio års garanti på samtliga tankberedare, vilket för närvarande är branschledande. Prisnivån är att jämföra med den svenska tillverkaren Nibe. Till fördelarna med OSO hör först och främst garantitiden, men även det generösa antalet tankberedarmodeller för olika miljöer samt beredarnas låga vikt bör lyftas fram i sammanhanget.

Modeller och bästsäljare

Bästsäljaren i OSO:s modellutbud heter OSO Super Standard. Denna burkberedare har en blandventil med justerbar temperaturnivå mellan 40 och 80 grader. Likaså är designen tilltalande såtillvida att man bemödat sig om att dölja alla anslutningar. Tankkapaciteten varierar mellan 116 och 287 liter. OSO har i övrigt följande modellutbud när det gäller tankberedare drivna med direktverkande el:

  • OSO Super Xpress SX – en varmvattenberedare med dubbla elpatroner, som värmer vattnet till maximal temperatur på 1,5 timme. Tankvolymerna varierar mellan 150 och 287 liter. Beredaren kan kopplas såväl till 1-fas 230V som till 3-fas 400V.
  • OSO Agri Pro – RR – en varmvattenberedare i rostfritt stål. Beredaren lämpar sig särskilt väl för installation i lantbruk och stall. Tankvolymen är antingen 198 eller 287 liter.
  • OSO 16R 80 – en modell som är specialanpassad för bänkskåp och andra trånga utrymmen. Beredaren har en höjd på 63 centimeter och rymmer 80 liter vatten, vilket gott och väl täcker varmvattenbehovet i mindre privathushåll.
  • OSO Wallsmart – W – en tankberedare för väggmontering med anslutningar nertill. Beredaren kopplas med fördel till 1-fas 230V och har en tankvolym på 28, 50, 80 respektive 100 liter.
  • OSO Mini RM5 – en liten tankberedare som värmer upp fem liter vatten rekordsnabbt tack vare en effektiv elpatron på 2 kW.
  • OSO SMAL RD – en smal beredare med en diameter på måttliga 43 centimeter. Modellen påminner i övrigt mycket om den snarlika OSO Wallsmart – W.

Reservdelar och service

Förutom nämnda modeller levererar OSO även olika varmvattenberedare som drivs med externa värmekällor, liksom ackumulatortankar med slingor. Generellt gäller att kvaliteten är mycket hög. Reservdelsutbudet – liksom antalet auktoriserade serviceställen – är emellertid något sämre för OSO än för Nibes modeller – åtminstone på Sverigemarknaden.