Nibe varmvattenberedare

Sponsrade länkar

Det börsnoterade bolaget NIBE Industrier AB är en tillverkare av olika värmelösningar – däribland varmvattenberedare. Företaget har sitt säte i småländska Markaryd och är svenskarnas favorit i fråga om elektriska tankvarmvattenberedare.

Nibe logotyp
Logotyp för varumärket Nibe

Sponsrade länkar

Varumärket Nibe kan utan tvekan klassas som den mest renommerade tillverkaren av varmvattenberedare, åtminstone ifall de svenska konsumenterna får säga sista ordet. Produktbeteckningarna – som har hängt med i några år – kan sammanfattas i det följande:

  • Nibe Eminent – en elektrisk varmvattenberedare med ett volymintervall på mellan 35 och 120 liter (notera emellertid att den sistnämnda volymen enbart finns tillgänglig med rostfritt korrosionsskydd). Beredaren kan antingen kopplas till 1-fas med en effekt på 1kW eller till 3-fas med en effekt på 3kW. Den som inte har möjlighet att ansluta beredaren till 3-fas, får räkna med en betydligt längre uppvärmningstid, varför det kan vara värt att överväga att istället köpa en större beredare.
  • Nibe Nibette – liten burkberedare med 15 liters tankvolym, vilket genererar 30 liter färdigt tappvarmvatten. Beredaren lämpar sig i första hand för fritidshus och kolonistugor. Beredaren är kopparfodrad.
  • Nibe Compact – den ultimata och flexibla varmvattenberedaren för villor och storhushåll. Tankvolymen pendlar mellan 100 och 300 liter och korrosionsskyddet kan väljas fritt till samtliga modeller. I denna serie återfinns även en varmvattenberedare som är kompatibel med solvärme (Nibe Compact 300 Sol) samt en specialanpassad modell för kalkhaltigt vatten (Nibe Compact-Cu Steatit).

Priser och kvalitet

Kvaliteten på en varmvattenberedare från Nibe är i absolut toppklass; ett faktum som återspeglas såväl i konsumenttidningarnas tester som i foruminlägg från nöjda köpare. Vad gäller prisnivån bör man emellertid känna till att den inte varierar särskilt mycket beroende på tankvolymen – den som tror sig kunna pressa ner inköpspriset genom att välja en mindre beredare bedrar enbart sig själv. Vad gäller en Nibe Compact – tillika storsäljaren bland företagets varmvattenberedare – är prisskillnaden mellan en Compact 100 och Compact 300 blygsamma 1500 kronor.

Nibe tillverkar de bästa och mest omtyckta varmvattenberedarna i Sverige, men tyvärr också de dyraste.