Nemi varmvattenberedare

Sponsrade länkar

Nemi är ett lågprismärke som återfinns i byggvaruhus och på näthandeln i Sverige och Finland. Tack vare sin etablerade ställning i Norden finns det gott om reservdelar.

Nemi logotyp
Logotyp för varumärket Nemi

Sponsrade länkar

Nemi är en lågprisvariant till varumärkena till Metro Therm (Skandinavien) och Haato (Finland). Märket är i övrigt av hög kvalitet och således inte jämförbart med de riktiga lågprismärkena Tesy, Hajdu och Appliance. I Sverige kan Nemi i första hand köpas i byggvaruhusen K-Rauta och Hornbach. Följande specifikationer gäller generellt för alla modeller från Nemi:

  • Prislappen för tankberedare från Nemi pendlar mellan 2000 och 3000 kronor.
  • Samtliga varmvattenberedare levereras med blandventil och säkerhetsventil.
  • De modeller, som återfinns på byggvaruhusen K-Rauta och Hornbach, finns att köpa för både vägg- och golvmontering. Tänk dock på att undersöka om väggfästen ingår.
  • Modellerna koppas med fördel till 1-fas 230V.

Etablerad lågpristillverkare

Fördelen med Nemi – jämfört med andra lågpristillverkare – är utan tvekan märkets etablerade ställning i Norden. Inom svenskt internet finns vidare ett flertal recensioner att läsa om varumärket, inte minst på etablerade bygg- och bostadsforum. Likaså levereras varmvattenberedarna alltid kompletta med blandventil; något som är långt ifrån standardutrustning hos beredare i lågprissegmentet. Beträffande service och reparation kommer det även framöver att vara möjligt att beställa reservdelar och lämna in beredarna för garantireparationer. Däremot är det sällan lönsamt att reparera en lågprisberedare från Nemi i händelse av att man själv måste bekosta reparationen. Överväg istället att köpa en riktigt bra bruksberedare från en etablerad kvalitetstillverkare.