Hajdu varmvattenberedare

Sponsrade länkar

Varumärket Hajdu är – som namnet kanske antyder – av ungerskt ursprung. Detta gäller även för varmvattenberedarna från nämnda tillverkare, som i Sverige har status som ett lågprismärke.

Hajdu logotyp
Logotyp för varumärket Hajdu

Sponsrade länkar

Hajdu är ett ungerskt varumärke som säljer gott om varmvattenberedare på hemmamarknaden. I Sverige har märket fått fotfäste på marknaden mycket tack vare den numera nedlagda webbshoppen Byggherren, som förmedlat merparten av varmvattenberedarna från Hajdu till slutkonsumenterna. Varumärket har klara fördelar i fråga om prisnivån, som är mångdubbelt lägre än på motsvarande beredare från Nibe eller Oso. Samtidigt är det fullt möjligt att hitta reservdelar, såvida man är beredd att vänta på leverans i några veckor.

Hög kvalitet och robust korrosionsskydd

Kvaliteten hos Hajduberedarna är genomgående hög – dock inte jämförbar med de ledande tillverkarna som nämnts i det föregående. Insidan hos Hajdu är emaljerad, vilket innebär att beredaren klarar av i stort sett alla vattentyper. Likaså är isoleringsstandarden av polyuretanskum att betrakta som mycket god. I skrivande stund tillhandahåller enbart små, lokala återförsäljare varmvattenberedare från tillverkaren Hajdu. Den som är beredd att satsa på en begagnad burkberedare kan likaså göra fynd på Blocket.

Små vattenvolymer

De varmvattenberedare från tillverkaren Hajdu, som sett sitt ljus på den svenska marknaden, har genomgående varit ganska små. Volymer på mellan 30 och 100 liter dominerar i skrivande stund i beredarna, som allt som oftast väggmonteras stående. Volymen – i kombination med det konkurrenskraftiga priset – har gjort Hajdu till ett känt varumärke bland fritidshusägare, som valt att montera en billigare bruksberedare i säsongsbostaden än i den fastighet som används som åretruntbostad.

Lågpristillverkaren Hajdu tillverkar varmvattenberedare lämpliga till fritidshus och andra säsongsboenden.