Focus varmvattenberedare

Sponsrade länkar

Tillverkaren Focus är främst känd för sin tillverkning av värmepannor för eldning med spannmål, ved och pellets. Inom ramen för varumärket återfinns även en rad varmvattenberedare med direktverkande eluppvärmning.

Focus logotyp
Logotyp för varumärket Focus

Sponsrade länkar

Tillverkaren Focus – vars kärnprodukter utgörs av värmepannor – tillhandahåller även ett fåtal intressanta varmvattenberedare som drivs med direktverkande elpatron. Vi har i första hand fastnat för följande modeller:

  • Focus Power-serie – en serie som inrymmer tankberedare med vattenvolymer som varierar mellan 15 och 100 liter. Beredarna är snyggt designade och kan monteras både stående och liggande. Varmvattenberedarna levereras med blandventil och (gäller ej modellen 15S), steglös termostat.
  • Focus VLM – stående varmvattenberedare för golvmontering. Beredarna har volymer mellan 100 och 300 liter. Beredarna delas upp i två serier – K-serien respektive S-serien. Skillnaden består i att den sistnämnda värmer vattnet med värmesköldar istället för direktverkande elpatron, vilket å andra sidan är fallet hos S-serien.
  • Focus VLS – en liggande varmvattenberedare med anslutningarna under själva vattentanken. Beredaren kan enkelt monteras stående på golvet och levereras på förekommen anledning med ett ställningsstativ. Tankvolymerna är antingen 160 liter eller 300 liter och elanslutningen är i båda fallen 3-fas 400V.

Focus VLM med kombinerad el- och solpatron

Inom ramen för VLM-serien återfinns en särskild varmvattenberedare som är kompatibel med solvärme. Beredaren har en solpatron upptill, som kan användas för uppvärmning av tappvarmvatten under sommarhalvåret samt två elpatroner, som kan användas på vintern. Beredaren är vidare kompatibel med de flesta solfångare på marknaden.