CTC varmvattenberedare

Sponsrade länkar

Varumärket CTC tillverkar i första hand värmepannor med en hög verkningsgrad. Men inom ramen för varumärkets tillverkning återfinns även en rad varmvattenberedare.

CTC logotyp
Logotyp för varumärket CTC

Sponsrade länkar

I egenskap av tillverkare av värmepannor, tillhandahåller varumärket CTC en rad ackumulatortankar med integrerade förrådsberedare. Vi har dock fastnat för följande intressanta varmvattenberedare, som drivs med direktverkande el:

  • CTC Safir 90 – en fristående varmvattenberedare för väggmontering. Tankvolymen uppgår till 90 liter och beredaren kopplas till 1-fas 230V. Beredaren är lämplig för fritidshus, alternativt som kombinerad varmvattenkälla för hushåll med värmepump. Uppvärmningstid 5,5 timmar till 80 graders vattentemperatur.
  • CTC Safir 200/300 – en rektangulär, stående varmvattenberedare (s.k. modulberedare) för golvmontage. Beredaren rymmer antingen 200 (194) eller 300 (285) liter vatten och har en effekt på 3kW, vilket genererar en uppvärmningstid på 5,5 respektive 9 timmar tills vattnet nått maximal temperatur. Den större beredaren förmår leverera hela 680 liter 40-gradigt tappvarmvatten.

Utmärkta tankar och värmepannor

Tillverkaren CTC är – som påtalas i det föregående – väl framme vad gäller tillverkning av värmepannor i hög kvalitet. Tillverkaren tillhandahåller även ackumulatortankar för tappvarmvatten. Modellen CTC FerroModul – som i vårt tycke är den bästa – rymmer 400 (390) liter vatten och kopplas till externa värmekällor såsom värmepannor, värmepumpar och solpaneler. Dessa beredare kan även drivas fristående med en 7kW elpatron med en 400V-anslutning. Varumärket CTC är vidare väl framme inom solpaneler och värmepumpar, som med fördel kan anslutas till nämnda tankberedare.