Appliance varmvattenberedare

Sponsrade länkar

Appliance är ett lågprismärke, vars varmvattenberedare återfinns i byggvaruhusen Jula och Bauhaus. Modellutbudet är knappast konstant – som köpare får man hålla till godo med det modellutbud som för stunden finns i varuhusen.

Sponsrade länkar

Varumärket Appliance tillhandahåller billiga varmvattenberedare med tankvolymer runt 100 liter. I skrivande stund finns varumärket Alliance representerat på Jula och Bauhaus, som vanligtvis säljer billiga märkeslösa varmvattenberedare från okända tillverkare. Räkna med att försäljningen av Appliance inte förblir långvarig – varuhusen tenderar nämligen att byta ut de billiga märkena med jämna mellanrum. Detta faktum innebär i praktiken att garantireparationer på billiga varmvattenberedare, som inte längre finns representerade i varuhusens sortiment, kan dra ut på tiden.

Appliance – billig beredare som håller några år

Den som köper en varmvattenberedare från Appliance kan inte räkna med att hitta reservdelar till beredaren. I händelse av att varmvattenberedaren går sönder, får man således förlita sig på finurliga reparationslösningar eller – helt sonika – köpa en ny beredare. Men jämfört med andra billiga varumärken som Hajdu och Tesy, levereras Appliance förvånansvärt ofta med blandventil och steglös vattentemperaturreglering – något som talar till märkets fördel.

Lämplig varmvattenberedare för fritidshus

Tankberedarna från Appliance är väl lämpade för fritidshus, sommarstugor och andra säsongsbostäder där det inte föreligger något behov av en dyr bruksberedare. Tänk dock på att varumärket Appliance vare sig är testat i någon konsumenttidning eller är särskilt omdiskuterat i konsumentforum på nätet. Att köpa en varmvattenberedare från Appliance är således förbundet med ett visst risktagande. Priset på en tankberedare, med vattenvolym på 100 liter, börjar någonstans runt 2000 kronor exklusive anslutningsutrustning.